Program divadla Dobeška

James Harries

Koncert
Úterý
10. Duben
20:00
Osobitý britský písničkář James Harries, jehož hlas je často přirovnáván k takovým osobnostem jako Jeff Buckley, Damien Rice, Nick Drake, Neil Young nebo Van Morrison.
Vstupné
200 Kč
Dospělý
180 Kč
Student | Senior

Posledním počinem Jamese Harriese bylo médii i fanoušky skvěle přijaté EP Recorded Live in Bratislava vydané na podzim 2017. První edice tohoto EP byla vyprodána již během podzimních a zimních koncertů evropského turné, nyní se připravuje dotisk. James ovšem nezahálí ani v prvních měsících roku 2018: příležitostně vystupuje v nabité sestavě Blue Shadows ceněného skladatele Petra Ostrouchova, podnikl rozsáhlé koncertní turné po Polsku a jeho píseň Sunlight of My Heart se objevila v úspěšném filmu Plan B, který natočila uznávaná polská režisérka Kinga Debska. Především ovšem skládá nové písničky, po dlouhé době tentokrát se spolupracovníkem, kterým je Viliam Béreš, producent osvědčený z předchozí spolupráce na singlu Lights. V první polovině roku James a Viliam společně skládají a také nahrávají všechny nástroje v Bérešově studiu Bang, na podzim snad z této spolupráce vzejde další Jamesovo EP. Poslední Jamesův singl Lights zaznamenal výrazné úspěchy v radiových žebříčcích a následně jej Hello Bank využila pro svoji celoevropskou reklamu. Osobitý britský písničkář James Harries se těší v České republice značné oblibě. Se svým singlem Salvation se držel dva měsíce v TOP 5 na rádiových hitparádách. Album Until the Sky Bends Down si získalo skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však zpěvák získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon. Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světovými médii je často přirovnáván k takovým osobnostem jako Jeff Buckley, Damien Rice, Nick Drake, Neil Young nebo Van Morrison. Kromě koncertování se Harries věnuje komponování filmové hudby, jeho skladby se objevily v celkem 16 amerických, britských, českých, dánských a polských filmech (u nás jsou známé např. Lidice, Bobule, Feťáci z New Yorku...). Televizní diváci mohli Harriese zaregistrovat také v úspěšném krimi seriálu Modré stíny s titulní písní Blue Shadows. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA, po celé Evropě, hrál i v Číně a Vietnamu. James Harries – diskografie: Until the Sky Bends Down (2015, Tranzistor/Supraphon) Voice Memos: A collection of songs I recorded on my phone (2013, Noisetrade) Growing Pains (2011, Yonas) Days Like These (2008, Dekkor) Straight Street Session (2005, Dekkor/Indies) Chapter IV (2003). Jamesova hudba je výsostně autorská, originální a osobitá. Ať už melancholická nebo plná hravosti a euforie, vždycky má navíc naléhavost Harriesova hlasu a pořádnou dávku charismatu. James nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později se zavřenýma očima vypráví hudební příběhy, které se člověku dostanou pod kůži a umí natlačit do očí slzy. James se objeví na vybraných letních festivalech a na podzim 2018 chystá tradiční turné v ČR a na Slovensku, kde by chtěl naživo představit nové písně z připravovaného EP.

Video
Podobná představení:
Čtvrtek 18.4. 2024 19:30
Koncert

Kultovní Malý taneční orchestr se sólisty Divadla Sklep. Na pódiu se představí například Tomáš Hanák, František Skála nebo Lenka Vychodilová či Fero Burda. Zazní hitovky 60.let i současnosti, např.od Pavla Lišky, Haničky Zagorové, Druppiho, Milušky Voborníkové, Jany Kratochvílové, Plavců-Rangers, Katapultu a Elvise Presleyho či Franka Sinatry.

Cena: 300 / 350 Kč
Vyprodáno

Čtvrtek 16.5. 2024 20:00
Koncert

Srandopunková čtveřice z Brna v čele s Nikolou Muchou, známou především z televizních soutěží vystoupí premiérově v divadle Dobeška. Veselé písně o životě, lásce, přátelství, pravdě a jiných úchylkách zazní v té nejlepší možné formě, tedy naživo. Přijďte si zanípat klacíkem v hovínku existenciální tíže i bohapusté radosti ze života

Cena: 280 / 330 Kč

Pondělí 27.5. 2024 20:00
Koncert

Fenomenální kytarista Michal Pavlíček v komorním koncertu s vynikajícím klávesistou Michalem Nejtkem

Cena: 300 / 350 Kč